Universele kracht

Ronald van der Plas

Reiki- master

december 2022
M D W D V Z Z
« feb    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Informatie over Reiki

De Reiki leer is gebaseerd op de 5 principes van Dr. Mikao Usui.

Deze principes zijn:

Slechts vandaag word ik niet boos.

Boosheid tegenover  een ander of jezelf, zorgt voor energie blokkades. Het is de meest compleze innerlijke energie.
Reike is een uitstekende tool om die blokkades, die zich hebben opgestapeld in het lichaam, te verwijderen. Maar het kan niet de overblijfselen van actuele boosheid die u dagelijks ervaart verwijderen.

Het loslaten van de boosheid brengt rust in de geest.

Slechts vandaag maak ik me geen zorgen.

Woede en boosheid slaan op gebeurtenissen uit het heden en het verleden. Zorgen en ongerustheid gaan over gebeurtenissen in de toekomst. Hoewel zorgen niet altijd een negatieve lading hebben kan het wel zo zijn dat het hoofd overloopt en schade toebrengt aan lichaam en ziel.

Het loslaten van zorgen heelt het lichaam.

 

Slechts vandaag ben ik dankbaar

Wees dankbaar vanuit uw hart. Innerlijke intentie is het belangrijke element in dit principe. Simpele dingen als bedanken, vergeven, lachen, mooie woorden en dankbaarheid kunnen het leven van de ander zoveel verbeteren, en zoveel gelukkiger maken.

Dankbaarheid geeft de ziel geluk!

 

Slechts vandaag ben ik eerlijk

Voorzie in de behoeften van je familie en jezelf, zonder daarbij een ander tekort te doen. Verdien een eerlijke belonging, vul uw leven met eer.
Eerlijkheid brengt overvloed in de ziel!

 

Slechts vandaag ben ik aardig voor alles wat leeft.

Eer uw ouders, uw leraren en ouderen.
Aardig zijn brengt liefde in het zijn

Dus:

1. Maak je niet boos;

2. Maak je geen zorgen;

3. Toon waardering;

4. Werk hard;

5. Wees vriendelijk

Zo eenvoudig kan het zijn!

Volgens de reiki-leer zijn deze regels de sleutel tot een vredig en gelukkig leven. Ze zijn, als morele basis, vergelijkbaar met de leefregels uit andere spirituele disciplines, en hebben tot doel het menselijk functioneren “op te tillen naar een hoger niveau”, en daarmee het menselijk wezen te zuiveren, zodat de levensenergie er vrijelijk doorheen kan stromen.

De toevoeging: “slechts vandaag”, komt voort uit de gedachte dat men dit soort idealen enkel stapje voor stapje kan benaderen. Men wordt aangespoord dit te doen in het enige moment dat werkelijk bestaat, het nu. Dit voorkomt tevens dat men de principes als een “last” gaat beschouwen, in plaats van als een leidraad, om aan zichzelf te werken.

Mikao Usui zei hierover: …”Als de mensheid het juiste pad wil bereiken, moeten we volgens deze beginselen leven. Dat betekent dat we ons lichaam en onze geest door oefening verbeteren. Om dit te kunnen doen, helen we eerst onze geest. Daarna maken we het lichaam gezond. Wanneer onze geest zich op het heilzame pad van eerlijkheid en integriteit beweegt, wordt het lichaam als vanzelf gezond. Dus lichaam en geest zijn één en daardoor leven we ons leven in vrede en geluk. We helen onszelf en de kwalen van anderen; daarbij ons eigen levensgeluk en dat van anderen te vergroten en versterken: … dat is het doel van Usui Reiki Ryoho.”

Bron: Wikipedia.